Archivos

Pla de xoc contra l’atur

17/04/2012
  • La Generalitat invertirà 6 milions d’euros per reduir el nombre de 13.400 aturats
  • La Diputació  l’Ajuntament de Santa Coloma i la UE destinaran 1,46 milions més
  • L’alcaldessa Núria Parlon calcula que el projecte beneficiarà a 6.000 persones

Les administracions destinaran 7,3 milions d’euros als plans d’actuació contra l’atur a Santa Coloma, segons que ha fet públic l’Ajuntament en una roda de premsa celebrada a Can Mariner. L’anunci es produeix després que les entitats exigissin mesures contra la desocupació en el Consell de Ciutat del dissabte i davant les elevades taxes d’atur. Santa Coloma té ja 13.400 aturats, la qual cosa representa el 20% de treballadors. 

El 80% dels 7,3 milions –5,84 milions– procedeix del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat i el 20% restant –1,46– del Fons Social Europeu, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament, que ha augmentat en 200.000 euros la seva aportació.

Esforç important

L’alcaldessa Núria Parlon (PSC) ha explicat que el nombre de beneficiaris d’aquests plans ha crescut un 33% en relació al 2011, passant de 4.340 a 6.314 persones. D’aquestes, 2.098 persones participaran en la formació professional ocupacional, 2.765 en els itineraris d’inserció laboral (que augmenten un 96%) i 497 són joves de 16 a 30 anys en transició al món laboral. A més, 322 participaran en els dispositius d’igualtat de gènere, 331 en els dispositius d’igualtat d’oportunitats i 301 persones en programes d’experimentació laboral.

Parlon ha assegurat que des de l’empresa municipal Grameimpuls s’està realitzant «un important esforç» per fer aquests plans personalitzats, i per aquest motiu «hi haurà quatre tècnics més encarregats d’aplicar aquesta metodologia». L’alcaldessa ha assenyalat que «la idea és fomentar prop de 450 nous projectes empresarials per intentar resoldre el problema de l’atur, que no només afecta a la nostra ciutat sinó a tot el país».

Carles Combarros (CiU), regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, ha agregat que des del seu departament s’ha fet un esforç per “posar en comú” l’oferta i la demanda d’ocupació. A l’acte també hi ha assistit Siscu Sánchez (ICViEUA), regidor de Participació, Qualitat Democràtica, Drets Civils i Ciutadania.