Archivos

Podem discrepa de l’estratègia de la CUP de cremar fotos del Rei

08/12/2016

Jesús Sánchez, primer per l’esquerra, i Aitor Blanc, en l’altre extrem, en un ple./ Som Gramenet

Podem Gramenet, soci de la CUP a SOM Gramenet, s’ha desmarcat de la crema de fotos del Rei Felip VI durant la Diada. Per aquests fets està sent investigat Aitor Blanc, portaveu de la coalició, i quatre persones més vincules a la CUP. Tots ells van plantar ahir a l’Audiència Nacional, que instrueix la causa.

El mateix Jesús Sánchez, president de Podem Gramenet, ha fet arribar un comunicat de premsa: «Davant l’aparició en diversos mitjans de comunicació de la vinculació de l’acció de la crema de les fotos del Rei per part d’Aitor Blanc amb Podem Gramenet, volem destacar que l’acció de la crema de fotos del Rei no consta com a acte de Som Gramenet, candidatura a la qual en les últimes municipals Podem Gramenet va donar suport. Aquesta acció es fa a títol individual, en el marc d’una determinada estratègia de la CUP, de la qual Podem Gramenet no participa».

«Millor un referèndum»

A la nota de premsa, els responsables de Podem subratllen: «Entenem la figura del Rei com a símbol de la Monarquia que és una forma d’Estat caduc i que no hem votat, però la forma per canviar-ho passa per la crema d’unes fotografies sinó per la convocatòria d’un referèndum on es pregunti si la gent vol votar qui ha de ser el cap d’Estat cada quatre anys».

Segons el parer de Podem Gramenet, aquest acte simbòlic està fora de lloc. De manera, que conviden a la CUP a realitzar actFelies que tinguin veritable sentit social, reforçant les demandes i necessitats de la població. «Podrien reforçar -afirmen- les demandes de la gent corrent, votant en contra dels pressupostos restrictius que presenta el Govern de la Generalitat o desobeint per revertir les retallades realitzades en els últims anys per la dreta neoliberal».