Archivos

Podemos diu que les maneres de fer d’aquest ajuntament són absolutistes

22/10/2015

podemos José Luis AlfrancaJosé Luis Alfranca (*)

Fa 25 dies que han passat les eleccions Autonòmiques i, en aproximadament 60, ja tenim les Generals.

Però fa ja més de 100 dies des de les eleccions Municipals que Podemos/Podem Gramenet ha participat en elles com un dels promotors en la creació d’un partit, Som Gramenet, que va néixer com la confluència de diferents sensibilitats.

Tot i que el PSC va aconseguir la majoria absoluta, per a nosaltres els resultats vàrem ser més que acceptables. I dic bé, nosaltres, per què Som també és creació nostra, en som impulsors d’aquest projecte i sabem que hem sigut importants en la conquesta dels sis regidors i regidores.

Durant aquest temps la tasca d’aquest sis regidors i col·laboradors, ens ha permès saber que les maneres de fer d’aquest ajuntament continuen centrades en vicis absolutistes: endarreriments no justificats en les convocatòries de plens, llei del silenci per a entitats que no agraden, col·locació de càrrecs a la Diputació, Gramepark i deutes que no es poden assumir per davant de necessitats de la ciutadania, respostes i actuacions prepotents als plens…

La tasca és apassionant, però immensa i, per tant, el treball col·lectiu necessari.

És veritat que el de venir de Som i la implicació de membres de Podemos/Podem Gramenet ha fluctuat des del moment de la seva creació.

El desenvolupament de tot el procés de primàries ens va posar davant d’una nova realitat, com ho diria, molt marcada. Que ja va generar tensions.

També és cert que s’han donat situacions de càrrecs que han abandonat Podem quan la feina de molts de nosaltres les van col·locar en una posició avantatjosa en les primàries de Som i, per tant, amb possibilitat de ser regidores en el segon torn. Val a di, però, que aquesta situació, s’ha tancat en fals i, per tant, renovar confiances i complicitats exigirà compromís per a fer les coses bé, tant des del punt de vista de l’ètica com de la representativitat.

La continuïtat d’eleccions i el treball que ens demanava cada cita també ha tingut la seva influència en el nostre dia a dia.

Però com deia abans, nosaltres, també, som propietaris de Som i no el podem regalar alegrement, ans al contrari, hem de saber trobar camins, espais de reflexió… per a cooperar, i sempre des del mateix pla d’igualtat, amb el mateix protagonisme i amb la creença que som capaços d’incidir realment en les relacions, organització i decisions que es prenen.

A nosaltres ens correspon agafar aquesta responsabilitat, és el nostre dret i ha de ser, també, la nostra exigència.

Treballar en la confluència, no vol dir perdre la identitat, vol dir aconseguir objectius comuns.

En les setmanes vinents es convocarà una nova assemblea que ha de tractar temes importants: valoracions de les comissions, objectius operatius, prioritats del grup municipal, organització i funcionament de Som.

Sabem que l’assemblea és el màxim òrgan: s’ha de retre comptes, avaluar el funcionament i el compliment dels compromisos adquirits.

En definitiva, l’assemblea té tot el control i controla l’organització i som els participants els que ho fan possible. I per a nosaltres, els participants són tota la ciutadania de

Santa Coloma, d’això va l’empoderament, d’això va, també, el control ciutadà.

Les assemblees han de ser obertes a tota la ciutadania, com en el seu inici ho van ser l’assemblea per la confluència, les primàries obertes.

Per què entenem que la participació, el treball, la col·laboració, el sentiment de pertinença a unes idees a uns objectius definits en la confluència que significa Som, no necessiten contractes d’adhesió sinó de voluntat d’implicació. Sabent que cada persona escull la seva forma de participació. És a dir “la seva manera de ser i estar”.

I tu, que en penses?

(*) José Luis Alfranca és membre de Podemos/Podem Gramenet