Archivos

Polèmica per donar el pit a una bebè en una piscina de la ciutat

09/08/2017

El complex Duet Sports Can Zam s’ha vist involucrat en un debat a les xarxes socials en els darrers dies després que una usuària fes pública la seva indignació, recollida per El Periódico, en ser recriminada per tres socorristes quan estava donant el pit a la seva filla el passat 6 d’agost dins de la piscina.

En la normativa del centre no es fa menció explícita a la lactància, tot i que si es fa referència a la prohibició de menjar i beure fora de les zones habilitades a tal efecte.

“Me han llamado la atención por darle de mamar a mi hija de 8 meses […] Cuando pregunté la razón de algo tan absurdo me contestaron ‘es antihigiénico, la niña puede eructar y vomitar’” —afirmava la mare en una queixa pública a través de Facebook. A hores d’ara, la publicació ja hi compta amb gairebé un miler de reaccions, més de 560 comentaris —un bon nombre dels quals contraris al fet que l’alletament tingués lloc a dins de l’aigua, al·legant motius de salubritat, encara que també n’hi ha que defensen l’actitud de la dona—. L’escrit s’ha compartit més d’un centenar de vegades.

La mare ha reconegut per la mateixa via que va considerar més oportú donar-li el pit a la petita, ja que l’aigua li arribava només una mica més amunt de la cintura, que deixar-la plorant fins arribar a la tovallola.

Davant la situació que va patir, la dona va complimentar un full de reclamacions i ja ha interposat una queixa vers el complex esportiu en l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC) de l’Ajuntament de Santa Coloma.

D’altra banda, malgrat que el centre ha lamentat l’incident, s’ha creat un esdeveniment (‘Libertad para la lactancia’) a través de Facebook en el què, com indica el seu nom, es dóna suport al lliure alletament dels nadons en espais oberts al públic, com ara la piscina de Can Zam.