Archivos

PP i CiU rebutgen al Parlament una MAT soterrada

27/05/2013

 Iniciativa presenta una moció per frenar el projecte  > PSC, ERC i CUP li donen suport

PP,CiU i Ciutadanos impedeixen que el Parlament demani al Govern de l’Estat aturar el projecte. La proposta d’iniciativa va ser rebutjada.

El vot contrari del PP i CiU i l’abstenció de Ciudadanos va impedir l’aprovació d’aquesta proposta, malgrat el vot favorable d’ICV-EUiA, PSC, ERC i CUP.

 

El diputat Marc Vidal ha defensat la Proposta de Resolució denunciant que no ha existit informació ni ha hagut debat social del projecte que afecta a tot l’anell de Barcelona i els municipis de l’àrea metropolitana, que la línia estaria a 75 metres de nuclis habitats, amb els perills per a la salut de les persones, i que no existeixen estudis d’impacte ambiental i radioelèctrics.

Conscients dels «impactes substancials» que pot ocasionar la instal·lació de la xarxa de Molt Alta Tensió als veïns i veïnes de Santa Coloma,  ICV-EUiA ha decidit rebutjar aquest projecte des de totes les instancies, tant institucionals  com  polítiques i  cíviques, tot donant suport i participant a   les  mobilitzacions  del conjunt de la ciutadania.

La Proposta

El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a:

1. Que traslladi al Govern de l’Estat la petició que s’aturi el projecte d’arribada de la MAT a Barcelona en el tram Sentmenat- Santa Coloma de Gramenet fins que els municipis comptin amb la informació oficial
suficient.

2. Demanar a Red Elèctrica Espanyola ( REE) que realitzi els necessaris estudis d’impacte ambiental i radioelèctric i que compleixi amb les recomanacions de la UE en aquest traçat previst de línia MAT.
3. Demanar a Red Elèctrica Espanyola (REE) que tot el tram de la MAT Sentmenat- Santa Coloma de Gramenet, quan s’executi es construeixi soterrada.
4. Que realitzi els estudis tècnics pertinents per determinar quins requisits ha de complir aquesta nova línia, segons les recomanacions de la Unió Europea (UE), i traslladar els mateixos a Red Elèctrica Espanyola (REE)