Archivos

PSC, Iniciativa i Gent carreguen contra les noves retallades

14/10/2013

portaveus municipals PicMonkey Collage_opt (8)La Sanitat, l’educació, les pensions i l’atur preocupen els grups polítics municipals. En l’últim full de l’Ajuntament Informa, els portaveus dels partits democràtics escriuen sobre els nous decrets del Govern de Mariano Rajoy, que endureixen les condicions de vida de la ciutadania. Tots toquen el tema, excepte el PP, que parla de la immigració irregular.

Esteve Serrano, portaveu del PSC, recalca que les retallades en els diferents àmbits no han servit per reduir el deute de l’Estat, quan ere la principal justificació. Serrano expressa la seva preocupació pel poder adquisitiu dels pensionistes i recorda que molts d’ells són els que sostenen a les famílies amb aturats.
L’atur és un dels pilars de la política del Govern de Núria Parlon, segons Serrano. Aquest recorda els plans d’ocupació i les inversions directes en mercats i obra pública.

El portaveu d’ICV-EUiA, Siscu Sánchez, tracta de desmuntar tòpics sobre les pensions. Sosté que no és cert que es gasti molt en pensions, sinó que s’ingressa poc. Culpa d’això, l’ocupació precària que fomenta el PP amb la seva Reforma Laboral. Sánchez sosté que el Govern ha deixat sense garanties als treballadors i als pensionistes.

Segons la seva opinió, aquests últims es veuen més perjudicats pel desmantellament de les ajudes a residències.

Aleix Madrid, de Gent de Gramenet, se centra en les retallades en Educació. Recorda que GG va donar suport la proposta de l’Assemblea Groga de declarar persones no grates al ministre Ignacio Wert i la consellera Irene Rigau, que no va ser aprovada pel ple.

Madrid també expressa el seu suport econòmic i social als docents de les Illes. Considera que el Decret de Trilingüisme és una excusa per enterrar el model d’immersió.

Cost de la vida

El representant de CiU, Carles Combarros, escriu sobre la reforma de les pensions. Opina que és injusta i castiga les persones grans de Catalunya, per l’alt cost del nivell de vida aquí.

Inmigració

Mari Carmen Sáez, del PP, parla al Full de la immigració irregular, que ella titlla d’il·legal. Sosté que la població estrangera suposa el 25 % dels habitants de Santa Coloma i un 44%, dels del Fondo. Sáez atribueix a aquest col·lectiu el poc civisme, les baralles i els problemes de convivència. Demana un pla de xoc contra els pisos pastera i que es lliuri el padró municipal a la Policia Nacional.