Archivos

Red Eléctrica atura la MAT i promet ara reconsiderar el projecte

05/05/2014

mat oliveres IMG_0050_optÉs quasi un miracle. Però, el president de Red Eléctrica Española (REE), José Folgado, s’ha compromès amb l’alcaldessa Núria Parlon  a paralitzar les obres de la subestació que REE vol construir als terrenys públics ubicats al costat del cementiri municipal de Santa Coloma, segons que ha informat formalment l’Ajuntament. Després de les protestes ciutadanes, el president de REE s’ha compromès a obrir un temps de reflexió conjunta per tal de trobar una solució, tant al projecte de la subestació elèctrica com de la línia de la Molt Alta Tensió (MAT).

Núria Parlon s’ha desplaçat aquest matí a la seu de Red Eléctrica Española (REE) a Madrid, per a reunir-se en nom de la Comissió Ciutadana No a la MAT –Plataforma per la defensa de la Serra de Marina i Can Zam, la Federació d’AA.VV FavGram i l’Ajuntament- amb José Folgado en una trobada que havia demanat REE.

Oposició total

L’alcaldessa ha tornat a mostrar l’oposició de la ciutadania i de l’Ajuntament al projecte de la MAT. Núria Parlon ha recordat  que tant el Ple municipal de Santa Coloma, com l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Govern de la Generalitat de Catalunya han recolzat la posició de Santa Coloma contra aquest projecte.

Aquesta treva d’execució de les obres ha de servir per a fer possible un camí d’entesa que culmini amb un projecte viable, respectuós amb els veïns i veïnes dels barris afectats –Les Oliveres i Can Franquesa- i sostenible des del punt de vista mediambiental i paisatgístic.

En un mes aproximadament, l’Ajuntament hauria de conèixer els canvis i millores que proposa REE perquè aquesta proposta sigui valorada per la Comissió Ciutadana No a la MAT, constituïda per la Plataforma per la defensa de la Serra de Marina i Can Zam, FavGram i l’Ajuntament de Santa Coloma.

[+] El projecte de la MAT