Archivos

Retumbatú Batucada celebra el seu tercer aniversari a ritme de swing

09/07/2017

El grup de joves percussionistes Retumbatú Batucada ha fet 3 anys. Fundat al juliol de 2014, la seva participació en els diversos  actes culturals i d’oci de la ciutat és cada vegada més gran. Amb esforç i perseverança, aquests joves artistes s’han convertit en un referent local de com fer un bon producte amb pocs recursos però amb molta empenta i il·lusió.

Amb una cercavila des dels jardins de Can Sisteré fins al Mas Fonollar, els joves van donar el tret de sortida a una tarda plena de sorpreses. Al llarg de la tarda, pel pati del mas, van passar diversos grups: a les 18’30 hores, “Canciones de nadie”; una hora més tard, “De la Carmela”, amb la veu i el talent de la colomenca Queralt Lahoz i el guitarrista Daniel Felices, i a les 21 hores, “Garrapateros, tributo a Los Delinqüentes”, immersos en la gira #Garrapatatour2017.

Però, amb tot, el punt fort de la jornada va arribar a dos quarts de nou quan Retumbatú Batucada va sorprende el públic amb un nou espectacle de swing. Amb la vestimenta pròpia d’aquest estil de música sorgit als Estats Units i que va tenir la seva gran esplendor durant la coneguda “era del swing” als anys 1935-1945, els vint-i-dos joves “retumberxs” van acaparar l’atenció d’un públic entregat.

Sens dubte, els joves de Retumbatú Batucada han esdevingut amb el pas dels anys en un exemple per a altres joves colomencs. A banda de la seva passió per la percussió, valors com l’empatia i companyonia entre ells són altres dels ingredients que van fer de la tarda del dissabte una tarda per recordar, carregada de bon ritme i bones vibracions, i en la què, finalment, fins i tot el temps va acompanyar. Per molts anys més de bona feina i bon ritme, retumberxs!. / Josué Aguedo i Sergio Más Navarro