Archivos

Santa Coloma acull la trobada de 40 municipis antifeixistes

21/01/2017

Una quarantena d’ajuntaments integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més’, que impulsa l’Amical de Mauthausen, van participar divendres a la II Trobada d’ajuntaments integrants d’aquesta xarxa, que ha tingut lloc a la Biblioteca Can Peixauet i els Jardins  de la Torre Balldovina.

Aquesta segona trobada és la continuïtat de la qual va tenir lloc l’octubre del 2015 a Vilafranca del Penedès, i ha estat el primer acte d’enguany del programa d’activitats de recuperació de la memòria històrica recent de Santa Coloma que organitza l’ajuntament de la ciutat.

L’objectiu és consolidar la xarxa d’ajuntaments per a la memòria i la prevenció del feixisme i alhora debatre i acordar quines han de ser les línies mestres del treball per a la memòria i la prevenció del feixisme des dels ajuntaments.

En aquest sentit ha intervingut el Comissionat per a la Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Ricard Vinyes, que ha fet una reflexió inicial sobre les ‘Polítiques públiques de memòria: Què, qui, com i per què’.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha parlat sobre les ‘Polítiques de Memòria i estructura municipal’, que posteriorment ha desenvolupat amb detalls la tinenta d’alcaldessa de Memòria Històrica i LGTB de l’Ajuntament de Santa Coloma, Petry Jiménez, i finalment la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, ha aprofundit sobre ‘Polítiques de Memòria i relació amb la Societat’.

La trobada s’ha completat amb els diferents debats sobre les ponències i la presentació d’un document d’acord i coordinació de cara al treball futur.