Archivos

Santa Coloma combatrà la prostitució i demanarà sancions pels clients

26/01/2016

pleno New Image_opt (1)A l’esquerra de l’oposició d’esquerres? Núria Parlon va defensar ahir a la nit al ple una moció per abolir la prostitució, tant la forçada com la voluntària, a Santa Coloma i la resta del país. Amb els vots del PSC, Ciutadans i PP, Santa Coloma es va convertir en la primera ciutat catalana a adherir-se a la Xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.

El debat el va proposar Cristina Simó, del Moviment Democràtic de Dones, que va intervenir al ple per defensar el text abolicionista, que proposa multes i sancions penals als clients -els prostituïdors, recalcà-, a l’estil de la legislació sueca.

Els representants d’esquerres Alexandra Sevilla (ICV-EUiA) i Juan Pastor (Som Gramenet) van subratllar que en el feminisme no hi ha una posició única en aquest assumpte. Alex Sevilla va apostar pel control de la voluntària per evitar abusos i Pastor va assegurar que només el 15% de les prostitutes són víctimes del tràfic de persones. En un lapsus, el representant de Som va parlar del «dret a la prostitució».

La mateixa alcaldessa es va encarregar de la defensa de la moció. En la seva intervenció va equiparar prostitució a violència de gènere i atemptat els drets humans, i va demanar que caigui tot el pes de la llei sobre els proxenetes que exploten a les dones al carrer i als amos dels bordells, així com als clients (6 mesos de presó i multa).

Núria Parlon va dir sentir vergonya de les informacions d’alguns grans diaris quan s’acosta el Mobile World Congress de Barcelona. «Subratllen que algunes estudiants i mestresses de casa es poden treure uns dinerets amb la prostitució», va dir.

A Santa Coloma, la moció aprovada suposarà l’inici de campanyes periòdiques, mesures preventives contra la violencia de gènere i ajudes socials a les dones, així com l’actuació de la policia.