Archivos

Santa Coloma demana l’alliberament dels presos polítics

27/02/2018
  • La moció, impulsada per SOM Gramenet, va tenir els vots favorables de tots els partits a excepció del PP i C’s, que van votar en contra

Ahir dilluns, el Ple va votar a favor de l’apropament dels presos catalans Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Oriol Junqueras, arran de la moció presentada pel grup SOM Gramenet. La iniciativa ha comptat amb el suport de l’equip de govern, liderat per l’alcaldessa Núria Parlon.

Cuixart i Sànchez, líders de les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana, són a la presó des del 16 d’octubre acusats de sedició en relació al referèndum d’autodeterminació de Catalunya celebrat l’1 d’octubre, i Junqueras i el Conseller Forn des del 2 de novembre.

Arran d’aquests fets, el Ple va aprovar una moció el passat 6 de novembre mitjançant la qual es demanava la posada en llibertat de Consellers i Conselleres, que ja van ser posats en llibertat, sota fiança, així com l’alliberament dels presos.

Tot i això, davant d’aquesta situació d’excepcionalitat que continua avui dia, en el ple d’aquest mes de febrer es va aprovar amb els vots a favor dels grups SOM Gramenet, Gent d’Esquerres-ICV-EUiA i PSC, i en contra del PP i Ciutadans, la moció presentada per SOM, en la què s’expressava el rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representant d’Òmnium Cultural i l’ANC, dels quals demanen l’excarcelació. I, mentre aquesta excarcelació no es produeixi, reflectia la menció, exigir l’immediat trasllat de Cuixart, Sànchez, Forn i Junqueras a centres penitenciaris catalans i cessar el càstig social afegit que comporta l’allunyament penitenciari i que vulnera drets reconeguts pel Dret internacional. Josué Aguedo (text) i Sergio Más Navarro (foto)