Archivos

Santa Coloma diu prou a la violència masclista el 19-J

20/06/2017

Tancament reivindicatiu contra la violència masclista

Centenars de veïns i veïnes  han fet seu el tancament reivindicatiu contra la violència masclista que ha tingut lloc aquest 19 de juny a l’Ajuntament de Santa Coloma. El tancament tenia com a objectiu primordial demanar al govern de l’Estat els 120 milions d’euros del pressupost necessaris per lluitar contra la violència masclista.

Sota el lema #19JAnemPerTotes, l’equip de govern municipal —juntament amb el conjunt de ciutadans i ciutadanes a títol personal i els moviments socials i associatius que han volgut sumar-s’hi— ha volgut, d’aquesta manera, fer més present encara la lluita constant per la igualtat plena d’homes i dones. En la seva intervenció, l’alcaldessa Núria Parlon ha recordat que el patriarcat encara és molt viu avui dia i que la lluita feminista l’han de fer seva tant dones com homes.

La jornada ha començat amb un minut de silenci a la porta de l’Ajuntament i ha seguit  amb la lectura de manifestos i altres escrits reivindicatius a la Sala de Plens per part de representants de diferents entitats colomenques amb un paper cabdal en la defensa dels drets de les dones. Acte seguit, ha tingut lloc l’encesa d’espelmes; una per cadascuna de les víctimes de violència de gènere en el que portem d’any, 52. I, finalment, el grup de teatre social Stereo Rums ha representat diferents escenes exemplificadores a partir de testimonis dels propis assistents.