Archivos

Santa Coloma estrena semàfors LGTBI

27/12/2017
  • Els dispositius mostren els tres tipus de parelles diferents en una mateixa seqüència

 

“Es tracta d’un petit acte simbòlic però que alhora és un reconeixement que fem, des dels carrers, a aquesta lluita per la igualtat, la diversitat i al caràcter inclusiu de la nostra ciutat”. Amb aquestes paraules, l’alcaldessa, Núria Parlon, ha destacat en un comunicat la nova iniciativa que ha posat en marxa l’Ajuntament de Santa Coloma en el compromís de visibilitzar les polítiques d’igualtat del col·lectiu LGTBI a través de la senyalització urbana.

Es tracta d’una prova pilot en l’encreuament de l’avinguda de la Generalitat amb el passeig Llorenç Serra (i al passeig Llorenç Serra amb l’avinguda), treballada conjuntament per les regidories de Via Pública, Igualtat i LGTBI (persones Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals), que consisteix en  la instal·lació de semàfors igualitaris i inclusius per la defensa i la visibilitat de la igualtat de gènere i la diversitat afectiva-sexual. En concret, s’ha canviat la lent dels semàfors, de tal manera que ara el que es veu són parelles del mateix sexe i de diferent sexe quan el dispositiu està en vermell per als vianants i també quan aquest canvia a verd. Està previst estendre la iniciativa a altres indrets de la ciutat.

Tanmateix, la ciutat de Santa Coloma s’ha convertit en pionera en aquest tipus de pràctiques; malgrat que hi ha un parell d’experiències similars a Madrid i a San Fernando (Cadis), la diferència de Santa Coloma respecte a aquestes ciutats és que els semàfors instal·lats a la ciutat catalana mostren els tres tipus de parelles diferents en una mateixa seqüència. Els passos de vianants i les pilones amb l’arc de Sant Martí a diferents punts de la ciutat han estat altres mesures urbanístiques dins les polítiques d’igualtat del col·lectiu LGTBI en els darrers anys a Santa Coloma.

En aquest sentit, Parlon ha ressaltat també que la iniciativa “és una mostra més de que Santa Coloma és una ciutat que vol visibilitzar la lluita per la igualtat de drets de totes les parelles i per la no-discriminació de les persones per raons d’orientació sexual”.