Archivos

Santa Coloma guanya en transparència

25/01/2013
Siscu Sánchez.

Siscu Sánchez.

Hi ha feines de formigueta, que triguen a donar fruits. És el que li passa a Siscu Sánchez, d’Iniciativa (ICV-EUiA), a l’Àrea de Participació. Després de dos anys, ara es cullen els primers resultats. Santa Coloma és avui la quarta ciutat més transparent de Catalunya i la 19a. d’Espanya, segons l’organització independent Transparency international. 

L’Ajuntament de Santa Coloma ha guanyat 36,2 punts en els últims quatre anys, d’acord amb els 80 indicadors que utilitza aquesta organització. L’Administració colomenca rep la millor nota possible (100/100) en matèries de: Relacions de l’ajuntament amb els ciutadans i la societat, transparència econòmica-financera, contractacions de serveis i en matèries d’urbanismes i obres publiques.

Per no caure en triomfalismes, cal recordar que la qualificació de Transparency international es basa en la documentació que faciliten els propis ajuntaments i que aquesta organització no efectua auditories ni investigacions pròpies. Per això, no va detectar el cas de corrupció que afecta l’Ajuntament de Sabadell, que ocupava el primer lloc en transparència.

Document