Archivos

Santa Coloma honra Lluís Hernández amb una placa a la seva casa de Les Oliveres

17/03/2016

lluis hernandez 2016-03-17 (1)_optLa ciutat de Santa Coloma ha honrat aquesta tarda la memòria de l’alcalde Lluís Hernández, mort al juliol, amb la col·locació d’una placa a la casa on va viure 20 anys, el carrer Pep Ventura, número 5.

A l’acte han assistit nombrosos veïns, l’alcaldessa Núria Parlon; Alexandra Sevilla i altres companys del seu partit (PSUC i Iniciativa), regidors d’altres formacions polítiques i el germà de l’exalcalde.

lluis hernandez 2016-03-17 (2)El sacerdot i alcalde del PSUC, nascut al barri de Sant Andreu, es va instal·lar a Les Oliveres, després de la seva expulsió de l’Equador per part de la dictadura d’aquell país. Es va sumar a la llista de sacerdots progressistes que van fundar les parròquies populars i la mítica revista Grama, ja desapareguda.

Lluís Hernández es va convertir en el primer alcalde de Santa Coloma, després de la restauració de la democràcia. El seu caràcter obert i la seva defensa dels més febles li va comportar una gran popularitat. Amb ell va començar la transformació de Santa Coloma, que a poc a poc ha anat passant de ser un suburbi a una ciutat.