Archivos

Protesta per l’elevat preu del llum

08/02/2017

Al voltant de 500 persones s’han manifestat aquest vespre a Santa Coloma per
reclamar un bon servei del subministrament elèctric, una baixada del preu del llum i que no es talli el subministrament a les persones amb dificultats. Ha estat la protesta més important dels últims mesos.

Aquesta ha estat la nota positiva; la negativa ha estat la manca d’unitat entre les forces convocants, com va quedar palès en l’últim ple municipal, en què no va ser possible aprovar una moció unitària.

Hi ha hagut una manifestació, des de la plaça de la Vila a la del Rellotge, i tres capçaleres. A la primera anaven els membres de l’Assemblea d’Aturats; a la segona, i més nombrosa, la Federació d’Associacions de Veïns, regidors del PSC i C’s i les alcaldesses de Santa Coloma (PSC) i Badalona (Guanyem-CUP) -Núria Parlon i Dolors Sabater-, i a la tercera, l’esquerra del PSC: ICV-EUiA, SOM Gramenet, Podem i ERC.

Tots clamaven contra les elèctriques, alhora que es creuaven retrets. «No hi ha llum per a tant xoriço», cridaven uns; «No a les estafes de les elèctriques», deien altres. I molts eslògans contra la pobresa i les portes giratòries.

Al final, s’ha reclamar unitat, que ha estat precisament el que ha faltat en l’hora de protesta.