Archivos

Santa Coloma redobla la seva oposició a la MAT

20/10/2015
 • Iniciativa es persona en el procediment contra la MAT |
Representants d'entitats de Santa Coloma contraris a la MAT./ Jordi Parra

Representants d’entitats de Santa Coloma contraris a la MAT./ Jordi Parra

Les lideresses de Gent d’Esquerres (ICV-EUiA) i PSC, Alexandra Sevilla i Núria Parlon, han tornat a la càrrega contra la MAT, la línia de molt alta tensió que travessa el municipi cap a Collcerola. Alex Sevilla ha aconseguit que Iniciativa sigui l’únic partit en estar personat com a part interessada en l’expedient de Red Eléctrica Española, que necessita la línia per traslladar electricitat des de França, i viceversa.

En una nota, Alexandra Sevilla, replica a Lluís Pinós, delegat a Catalunya de l’elèctrica:

 1. El projecte del pas de la MAT per Santa Coloma es troba en fase de consultes sobre el contingut i abast que ha de tenir l’estudi d’impacte ambiental, des del 5 d’octubre, tal com es pot veure a la web del Ministeri.
 2. Alexandra Sevilla./ Quim Puig

  Alexandra Sevilla./ Quim Puig

  ICV Santa Coloma hem volgut comparèixer directament en l’expedient, presentarem al·legacions al projecte i manifestarem la necessitat de l’alternativa zero, és a dir la no necessitat del pas de la MAT per Santa Coloma, ni aèria ni soterrada, atès que cal l’establiment d’un nou model energètic. El nou model s’ha de basar en l’eficiència, estalvi i l’increment de les energies renovables, que permeti la descentralització i diversificació de les fonts, i per tant, que fugi de les grans autopistes elèctriques, com és el cas de la MAT.

 3. Considerem un despropòsit l’estratègia del Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient de fragmentar el pas de la MAT en diversos projectes executius, cadascun amb la seva pròpia declaració d’impacte ambiental, atès que cal un debat global sobre les repercussions de la línia, tant sobre els nuclis urbans com sobre els espais naturals.
 4. Demanem al govern del PSC-PSOE de Santa Coloma de Gramenet, que superi la simple crítica, i sigui rigorós; consulti la web del Ministeri i presenti al·legacions al projecte, tal i com farà ICV Santa Coloma.
 5. Aquest és un pas més en la nostra lluita com organització contra la MAT. Una lluita col·lectiva per fer fora de la nostra ciutat aquest projecte, però també del nostre país; per abolir un model elèctric centralitzat, caduc i que es construeix d’esquenes al territori.
 6. La nostra condició de part interessada en l’expedient, la volem obrir a la ciutat. En aquest sentit, qualsevol entitat o persona física que ens vulgui fer arribar les seves aportacions, en el sentit que expressem en aquesta nota de premsa, la integrarem dins de les al·legacions que presentarem.
nuria parlon timthumb

Núria Parlon.

Per la seva banda, l’alcaldessa Núria Parlon va replicar a Pinós, després de la seva roda de premsa en la qual va dir que estaven a punt d’acabar l’estudi d’impacte ambiental sobre el projecte de «repotenciació» de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Sentmenat i Santa Coloma, obligats per la Unió Europea, ja que d’entrada no volien fer-lo. Núria Parlon va replicar al diari Ara: «Si és així, estan fent un estudi d’impacte ambiental per ells mateixos, però no com marca la llei”.