Archivos

Santa Coloma vota massivament!

01/10/2017

Dia històric. A propòsit de la votació del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, la jornada de votació s’està desenvolupant cívicament a Santa Coloma, sense incidències greus a destacar fins el moment, malgrat alguns fets puntuals, com el que ha tingut lloc al voltant de les 14 hores quan s’ha hagut de tancar l’accés a l’institut Puig Castellar a causa de l’arribada de dos agents que anaven del paisà amb la intenció d’accedir a l’interior del centre, segons testimonis presencials.

Els centres on es pot votar, fins a les 20 hores, són els instituts Les Vinyes, Terra Roja, La Bastida i Puig Castellar, així com també al Casal de Gent Gran Albert Francàs, situat a la Rambla Sant Sebastià. La votació es pot du a terme a qualsevol dels centres, independentment de quin hagi estat l’atorgat prèviament.

Els Mossos han vigilat les escoles i han advertit als responsables de les possibles conseqüències de celebrar el Referèndum. Els votants han agraït la seva postura dialogant i els han aplaudit en diverses ocasions.

A la tarda d’ahir, dissabte, centenars de colomencs i colomenques van celebrar diverses activitats i, des d’abans de les 5 de la matinada d’aquest diumenge, ja hi havia veïns i veïnes esperant en les portes dels centres habilitats per poder votar. Al llarg del matí i durant la tarda, s’han format cues en les portes dels centres. En el cas de l’institut Les Vinyes, per exemple, els votants arribaven fins als Cúbics de l’avinguda Pallaresa des de primera hora del matí.

Amb tot, l’alcaldessa, Núria Parlon, que es va negar a facilitar centres municipals, ha expressat avui la seva condemna a les càrregues indiscriminades dels Cossos de Seguretat de l’Estat contra els votants, què s’estan produint en diversos indrets de Catalunya. A hores d’ara hi ha més de 400 ferits, segons el Govern català.