Archivos

S’enceta un procés de participació per al Pla de la Infància i l’Adolescència

23/10/2017

Enguany, s’ha encetat a Santa Coloma un procés de participació per crear el Pla de la infància i l’adolescència amb el propòsit de donar resposta a les necessitats d’aquests col·lectius de la ciutat.

El procés participatiu pretén treballar el futur Pla de la Infància i l’Adolescència detectant quines són les actuals necessitats de la mainada i el jovent colomenc i, posteriorment, planificar les iniciatives i projectes adients que donin resposta a aquestes necessitats. A hores d’ara, la primera fase del procés és la diagnosi de la situació: mitjançant entrevistes i la creació de taules de treball amb diversos professionals i persones vinculades a l’àmbit de l’educació a la ciutat: centres educatius, associacions de mares i pares, de joves o de veïns i veïnes.

Amb tot, el procés participatiu per a l’elaboració del Pla de la Infància i l’Adolescència roman obert a tota la ciutadania que hi vulgui participar i té com a objectiu primordial l’elaboració d’un document conjunt per constatar la situació de Santa Coloma a propòsit de l’atenció als infants i adolescents de la ciutat. Tota aquella persona que vulgui participar-ne ha d’enviar un correu electrònic a: infanadol@gramenet.cat o trucar, en horari de matí, al 93.462.40.00 (extensió 3035).

Consell d’Infants

D’altra banda, el procés abordarà també la reflexió sobre els reglaments del nou Consell d’Infants, què el formaran nens i nenes amb edats compreses entre els 10 i els 12 anys, juntament amb dinamitzadors i dinamitzadores. A través del Consell d’Infants, la mainada podrà participar en les decisions de la ciutat i ajudarà, alhora, a detectar quins són aquells temes o punts que es poden millorar i que sovint passen desapercebuts per als adults.