Archivos

‘Sóc de Santa Coloma, compro a Santa Coloma’

03/12/2014
Nadal 2014-12-02 19.34.42

L’Ajuntament, ahir al vespre.

Amb el lema ‘Sóc de Santa Coloma, Compro a Santa Coloma’, s’han endegat avui la campanya de Nadal amb un seguit d’activitats organitzades per les entitats de comerciants de la ciutat i la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’escolars (FAMPA), amb el suport de l’Ajuntament, que subvenciona amb 28.000 les activitats comercials. L’objectiu és incentivar les compres i el consum a la ciutat per afavorir el comerç de proximitat. Paralelament, és faran diversos actes per recollir menjar –oli i llet, principalment– per a 666 famílies amb problemes que hi ha a la ciutat i és recolliran joguines pels nens.

Per aconseguir-ho, segons què ha explicat la mateixa alcaldessa Núria Parlon, l’Ajuntament donarà suport a les activitats que ofereixen les entitats de comerciants ACI-Tot a mà i Fondo Comerç, i la FAMPA. Enguany, una de les propostes destacades és una gimcana, el pròxim 13 de desembre, per les botigues adherides a la targeta d’aquesta federació –hi ha unes 6.000 famílies que disposen d’aquesta targeta. També funcionarà un trenet que recorrerà els carrers del centre, un caga-tió per als infants i rifes de nadal, activitats organitzades per l’ACI. Pel que fa a l’associació Fondo Comerç, aquesta organitza la Fira de Nadal a la plaça del Rellotge i altres activitats festives i lúdiques al barri del Fondo

L’Ajuntament ha informat que es farà càrrec de la cobertura del 30% del cost de la instal·lació dels llums de Nadal que s’han instal·lat a 42 punts de la ciutat i també l’abonament de la totalitat d’aquest consum; enguany hi ha més carrers il·luminats i alguns d’ells gaudeixen per primer cop d’il·luminació nadalenca. En aquest apartat també destaca la promoció de descomptes en els tiquets dels pàrquings municipals per a la clientela dels establiments locals. Així mateix, s’han editat fulletons informatius per a la ciutadania i els comerciants, on es donen consells de cara a les rebaixes de gener i s’informa dels dies i horaris d’obertura d’establiments, entre d’altres. També per als emprenedors hi ha una campanya informativa sobre les subvencions que atorga l’Ajuntament a l’hora d’obrir un negoci –cobreix part o la totalitat de les taxes municipals en cas de noves activitats a Santa Coloma- i també de serveis que se’ls ofereix com el cercador de locals buits, entre d’altres (Més informació a: www.gramecomerc.com).

nadal DSCF0783

Esteve Serrano, Núria Parlon i Raül Moreno, aquest matí | Jordi Corachán.

Com circulen els diners a la ciutat

A la roda de premsa –també hi eren els regidors Esteve Serrano, Raúl Moreno i Ana Belén Moreno– s’han presentat els resultats d’un estudi innovador per saber com es desplacen els diners públics a Santa Coloma de Gramenet. Es tracta de l’estudi Multiplicador Local 3 (LM3), realitzat per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i fons europeus, que constitueix la tercera línia d’actuació per incentivar el comerç de proximitat. Aquest estudi es basa en una innovadora metodologia britànica -a partir l’indicador anomenat LM3- per saber quants dels diners que l’Ajuntament atorga a les entitats locals i al personal municipal (sous) es gasta a la ciutat i quants diners es destinen fora de Santa Coloma. Segons l’estudi, en el cas de les entitats colomenques, el 29,12% dels diners que les entitats reben en subvencions es gasta a Santa Coloma i el 56,10% es desplaça fora de la ciutat.

Amb aquestes dades, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat d’implantar un nou sistema de pagament digital propi a la ciutat o “moneda local”, el Digipay4Growth, que seria complementària a l’euro i inspirada en la ‘Bristol Pound’, la moneda pròpia instaurada en la ciutat de Bristol (Regne Unit). L’objectiu seria que el govern, les PIME’s i els consumidors colomencs poguessin realitzar despeses a través d’un sistema de pagament digital propi que estimulés el creixement econòmic i la creació d’ocupació a Santa Coloma (l’estudi es pot consultar a www.gramecomerc.com).

bon nadal DSCF0791Recollida solidària d’aliments i joguines

Des de l’1 de desembre fins al 5 de gener està en marxa la campanya solidaria “el Nadal ens uneix”, de recollida de joguines i aliments organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració activa de la Creu Roja, de l’ACI-Tot a mà, Fondo Comerç, Marfil Santa Coloma i Basquet Draft Gramenet, entre altres entitats.

La recollida de joguines té l’objectiu de garantir que cap infant colomenc es quedi sense regal aquestes festes nadalenques. Per a realitzar donacions és imprescindible que siguin joguines noves, educatives, no sexistes ni bel·licistes, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu i col·lectiu. L’any passat es van recollir 2.500 joguines.

Les donacions d’aliments –sobretot llei i oli, els productes més demandats- es podran fer a escoles, instituts i llars d’infants de la ciutat, entre altres centres de la ciutat. Enguany hi participen el 80% de centres escolars de la ciutat. El darrer any es van recollir 5.700 quilograms d’aliments a la ciutat.

Cal recordar que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet desenvolupa el Programa Municipal d’Aliments Solidaris amb la col·laboració de la Creu Roja del Barcelonès Nord. Des d’aquest Programa s’atenen a unes 2.400 persones (665 famílies), sota la supervisió dels equips municipals de serveis socials.

Enguany, hi haurà 53 punts de recollida d’aliments i/o joguines a Santa Coloma.