Archivos

Som entrega una bateria de demandes al Conseller de Salut

09/04/2016

aitor blanc amb antoni cominAitor Blanc, portaveu de Som Gramenet, va aprofitar la visita del conseller de Salut, Antoni Comín, per fer-li lliurament d’una carta en què la seva formació repassa les mancances en l’àrea de sanitat i fa algunes demandes. Blanc i Comín van tenir una improvisada conversa al pati de Can Roig i Torres, en presència de l’alcaldessa Núria Parlon, després de la presentació de la Guia de recursos de salut mental i addiccions.

A la carta ens fem ressò de les principals demandes dels usuaris i professionals de la sanitat de la nostra ciutat, com ara la necessitat de reduir uns temps d’espera excessius, fins i tot per a la visita al metge de capçalera, o la urgència de dedicar-hi més recursos per revertir les retallades i aturar l’externalització que empitjora els serveis i precaritza les condicions de treball. També, l’hem instat a què incideixi en la transparència del Patronat de la Fundació Hospital Esperit Sant, revisant els sous dels càrrecs directius.

Per últim, li hem demanat que faci les gestions necessàries per retirar la placa d’inauguració del CAP ‘Joan VilasecaCan Mariner’ on apareix el nom de l’exalcalde Bartomeu Muñoz, imputat per corrupció.

La plantada de Ciutadans

Per la seva banda, els tres regidors de Ciutadans van refusar assistir a l’acte de presentació de la guia com a protesta pel deute que la Generalitat té amb Santa Coloma. En una nota, han dit: «No podem deixar de banda que des de fa anys, la Generalitat ha perjudicat enormement els interessos de la nostra ciutat i que ha afectat enormement a les llistes d’espera de l’Hospital de l’Esperit Sant o les infraestructures que es troben aturades per la manca d’acció del Govern de la Generalitat».

 

[+] info:

LA CARTA / Les reivindicacions de SOM Gramenet

 1. Exigim la millora de la gestió en els Centres d’Atenció Primària (CAP) a causa de la privatització i les retallades.
 2. Exigim reduir les llistes d’espera i les cues en les urgències. En especial la reducció del temps d’espera en la visita al metge de capçalera i per a les visites als especialistes.
 3. Avançar en la millora de les instal·lacions sanitàries en el seu conjunt.
 4. Evitar i revertir l’externalització de serveis, focus de desigualtat laborals i font de negoci per alguns.
 5. Evitar el pagament de serveis dels pacients hospitalitzats (dietes, bugada, llits d’acompanyants, etc.)
 6. Vetllar pels drets dels treballadors i treballadores que sovint supleixen o pal·lien els efectes de les retallades.
 7. Garantir el no cobrament de l’atenció al servei d’urgències a les persones sense targeta sanitària. Garantir a la vegada l’accés a la targeta sanitària.
 8. Incloure la salut mental a l’agenda ciutadana. Fer costat de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies en la seva demanda de millores en l’atenció i de més recursos. En aquest sentit denunciar l’estat deficient  del Centre de Salut Mental d’Adults Martí i Julià.
 9. Revertir la implantació del nou model del Sistema d’Emergències Mèdiques, model basat en l’externalització del servei a empreses privades, a on es perd el control sobre la qualitat assistencial i les condicions de les treballadores
 10. Reclamem el finançament adient per cobrir les necessitats de la població atesa i els recursos addicionals per revertir la situació on hem arribat per culpa de les retallades.
 11. Incidir en la transparència al Patronat de la Fundació Hospital Esperit Sant, revisant els sous dels càrrecs directius, així com atendre la millora en els serveis d’aquest.
 12. Com demanen els treballadors i treballadores, reclamar un únic conveni col·lectiu per tota la sanitat pública (pròpia i concertada). I establir mecanismes per recuperar el poder adquisitiu perdut en aquests últims anys.
 13. Demanem al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que faci les gestions necessàries per retirar la placa d’inauguració del CAP ‘Joan Vilaseca – Can Mariner’ on apareix el nom de l’exalcalde Bartomeu Muñoz, actualment acusat i pendent de judici per diverses causes de corrupció, i per donar acompliment a la moció aprovada per l’Ajuntament en aquest mateix sentit, per retirar les plaques similars dels edificis públics de la ciutat.