Archivos

Som Gramenet engega una campanya per recuperar solars i edificis buits

11/01/2016

espais buits bb4e8d25-812a-4cb0-88fc-78257d9b35dc_optUna cinquantena de persones van iniciar aquest dissabte amb una cercavila la nova campanya #ReCOOPeremEspaisBuits, impulsada per SOM Gramenet. Els participants van repartir octavetes i van marcar amb cartells alguns dels espais buits o abandonats més significatius, com l’escola Sant Just, les obres a mig fer del Portal de la Vila o l’antiga fàbrica de la Ciba Geigy. La cercavila va marxar al ritme de la batucada Retumbatú.

espais buits Cercavila_Recooperem_espais_2_optEn una nota, Som Gramenet destaca que la campanya té com a objectiu que l’Ajuntament elabori de manera participativa i aprovi un Pla d’usos socials dels espais buits per tal d’activar aquells equipaments públics, solars, locals i habitatges que fa un temps que es troben en desús.

La mateixa batucada Retumbatú necessita un espai insonoritzat on poder assajar a Santa Coloma, perquè ara han de fer servir una sala de Sant Andreu. Per la seva banda, els monitors del Grup Infantil del Centre Excursionista Puig Castellar van manifestar la falta d’espai a la seu de la seva entitat per a les activitats d’esplai i educació en el lleure. Per últim, tant el sindicat d’estudiants SEPC Gramenet com l’Assemblea de Joves van reiterar la necessitat d’un casal de joves.