Archivos

Som Gramenet presenta la campanya ‘ReCOOPerem espais Buits’

11/03/2016

som IMG_20160310_204315 rrrUn total de 32 habitatges, 6 equipaments i 31 locals públics es troben buits, segons Som Gramenet. El principal grup polític de l’oposició a l’Ajuntament va facilitar aquestes dades en l’acte de presentació de la campanya «Recooperem espais Buits», que va presentar ahir al vespre a la Biblioteca Central.

som IMG_20160310_193958_optUna cinquantena de persones van assistir a l’acte per escoltar les denúncies i propostes de Jordi Garcia, Paqui Lluna, Patrícia Lafuente, Juanjo Gallardo i Albert Gerard Ventura. Garcia va parlar de recuperar aquests espais públics per a ser gestionats per la societat i no per l’Ajuntament. Va parlar de l’Escola Sant Just, de l’antic casal del Mestre, de l’Miguel Hernández, del vell consultori de Doctor Ferran, de Ciba o del soterrani de la biblioteca on es duia a terme l’acte.

Paqui Lluna va tocar l’assumpte de sis oficines bancàries que, a parer seu, haurien de destinar-se a centres socials autogestionats. També es va referir a comerços que han abaixat la persiana al Centre i zones més apartades del mateix. Va proposar revitalitzar amb l’ajuda dels mateixos comerciants o convertir-los en aparadors dels ja existents. La qüestió és que no estiguin tancats.

Patricia Lafuente va criticar l’existència de milers d’habitatges buits. Va dir que el 2011 hi havia oficialment 2.371, un 18%, enfront del 13,6 del conjunt de Catalunya. «El dret a l’habitatge està per sobre del dret a la propietat», va recalcar, i es va referir als 122 pisos buits de la Sareb, el banc dolent.

Els membres de Som van fer un repàs de totes les finques i immobles abandonats o infrautilitzats, els van situar en un mapa per discutir com donar-los una nova vida. Amb aquesta finalitat van presentar un vídeo, en el qual recorren el barri del Raval i altres a la recerca d’espais buits i de propostes veïnals.

Al final va sortir l’assumpte de Can Zam, per al qual es va reclamar una solució al voltant d’un parc verd i frondós. Al cap i a la fi és el gran espai que li queda a Santa Coloma.