Archivos

Som Gramenet reclama la retirada de les plaques de l’exalcalde Bartu Muñoz

29/10/2015

placas bartu 222Van arrencar una placa de manera simbòlica i el regidor de Som Gramenet Jesús Sánchez, i líder de Podemos / Podem, la va exhibir en el ple de dilluns com un trofeu de caça. Ara el seu grup demana retirar les quatre plaques que encara honren l’exalcalde Bartu Muñoz, imputat en el cas Pretòria de corrupció, situades a l’Auditori de la Música, Pavelló Poliesportiu Joan del Moral, CAP Doctor Vilaseca (Can Mariner) i Hospital de l’Esperit Sant. «Nosaltres ho hem fet en deu minuts», va dir Sánchez.

Al Ple de febrer es va aprovar una moció presentada per Gent de Gramenet (ara a Som Gramenet) i ICV-EUiA, amb els vots a favor també del PSC i PP, que instava la retirada de les plaques de reconeixement institucional a Bartomeu Muñoz i Jordi Pujol en edificis i espais públics.

Dilluns feia exactament 6 anys què la Guàrdia Civil entrava per sorpresa a l’Ajuntament i detenia l’alcalde del PSC, Bartomeu Muñoz. Així va sortir a la llum pública el cas de suposats suborns, corrupció urbanística i blanqueig de diners.

Som afirma que el cas, però, no va sorprendre gens els moviments socials i veïnals de la ciutat, que ja feia uns quants anys que denunciaven les sospitoses operacions urbanístiques impulsades pel govern municipal i les pràctiques despòtiques de l’alcalde. Jordi Corachán