Archivos

SOM neteja la façana de l’Ajuntament com a protesta pel contracte de Limasa

22/02/2017

Membres i simpatitzants de SOM Gramenet han agafat galledes i pals de fregar aquest matí i han netejat la façana de l’Ajuntament. La paret es trobava bruta des que es va fer l’exposició ‘Buscant Refugi’ dels fotoperiodistes Samuel Aranda i Maria Jou Sol, que amb imatges a mida real van voler sensibilitzar la ciutadania sobre la crisi dels refugiats.

La protesta d’avui no anava contra fotògrafs. Era una iconografia contra el concurs de neteja d’edificis municipals i escoles que el govern local vol tornar a signar amb l’empresa Limasa. Alhora, els concentrats reclamaven la municipalització del conjunt de serveis públics.

El regidor Aitor Blanc ha explicat els motius de la petició de Som. «L’Ajuntament va aprovar l’any 2014 una moció per estudiar i impulsar la municipalització del servei de neteja d’edificis municipals, que actualment gestiona l’empresa Limasa, empresa acusada pel mateix Ajuntament del delicte de suborn a funcionari en el Cas Pretòria», ha dit als periodistes.

Per a Blanc, la licitació és una mostra més de «la majoria absolutista, de com s’aplica l’anomenat «rodillo» amb l’oposició i com és trencar un marc de diàleg i treball que s’havia creat».

Som ha aprofitat la ‘performance’ per a presentar un informe del Col·lectiu Ronda partidari de la re municipalització. Segons aquest dictamen es registraria una millora del servei i es recuperaria el control de la gestió. També subratlla que suposaria un estalvi de 796.000 euros a l’any; 3.184.000 € durant els quatre anys de contracte.