Archivos

SOM rep el suport dels Verds i Guanyem Badalona

12/05/2015

SOM222_VERDS_GUANYEM@Gramenet20004SOM_222VERDS_GUANYEM@Gramenet20011La Font del Lleó de Sant Jeroni de la Murtra ha estat la convidada de pedra de l’acte de suport públic i mutu entre Som Gramenet (Podemos, Gent i independents) i dues candidatures del municipi veí de Badalona: Els Verds-Alternativa Verda i Guanyem Badalona amb la cap de llista, Dolors Sabater.

A aquest espai verd de la Serra de Marina, el cap de llista de Som Gramenet, Aitor Blanc, ha aconseguit un ferm suport per part de Pep Puig que representava Els Verds de Badalona, agrupació històrica a la ciutat. Puig i Francesc Alhambra han fet de mestres de cerimònies d’aquestes dues candidatures que donen els seus primers passos sobretot a l’agrupació “inèdita” nascuda a Badalona.

Encara que Els Verds de Badalona ja ho van fer amb Gent de Gramenet el 2011, el portaveu d’Els Verds ha revalidat amb Som i Guanyem per compartir els tres eixos programàtics: la radicalitat democràtica per obrir un Procès Constituent, compromís d’oferir uns serveis públics de qualitat i la de recollir un programa ecologista que defensi el “patrimoni natural, històric i arqueològic”.

Abandonament de Sant Jeroni

El primer candidat de Som va voler adherir-se a aquesta reivindicació verda fent una crítica al projecte urbanístic “La Pinta Verda” on “sense criteris ecològics (…) s’han pintat de verd espais que són grisos”, exclamà Blanc.

Aprofitant l’emplaçament de la convocatòria a les portes del Monestir de Sant Jeroni, Blanc ha fet referencia a l’abandonament de Sant Jeroni “nexe de connexió amb Badalona” en referir-se al Parc de la Serra de Marina. Per això, reclamà reforestar “amb plantes autòctones” i una senyalització adient del parc com el que s’ha fet amb el Poblat ibèric Puig Castellar que aquest dissabte se’n presenta.
Blanc ha aprofitat per recordar les lluites socials contra l’especulació com als terrenys de La Bastida o Can Zam o al mateix Sant Jeroni on es volia fer un camp de golf. També ha recordat que amb la problemàtica sobre la MAT “s’ha guanyat temps però no s’ha aturat definitivament” ni les molèsties sobre els veïns de Les Oliveres.

Acte central del dissabte
Som Gramenet realitzarà l’acte central de la seva campanya dissabte 16 de maig als Jardins de Can Sisteré des de les 17h amb jocs infantils, narració de contes i una xocolatada, la intervenció de la Gabriela Serra, un mural en directe per part del Sr. Plástiko i actuacions musicals en viu del Jan de Los Barrankillos, Valentín Wallace i Hule Frappé. Per acomiadar el dia, faran un sopar popular. Chema Carva