Archivos

Tot a punt per a les Jornades de Poesia en Llengües peninsulars

26/09/2013

manuel rivas_optManuel Rivas, Kirmen Uribe, Carles Miralles, Eduardo Moga i Maria do Rosário Pedreira són els escriptors convidats en les Primeres Jornades de Poesia en Llengües Peninsulars. Les trobades comencen demà, divendres, a les 7 de la tarda, a la Biblioteca  Salvador Cabré de Singuerlín i seguiran dissabte, a 2/4 de 12, al Centre d’Art Can Sisteré.

Es tracta d’una iniciativa de la publicació colomenca Caravansari, que és pionera en l’àmbit estatal. L’organització correspon a l’esmentada revista, l’Associació Colomenca de Literatura (ACOLITE), l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i l’Instituto Camoes.

Les Jornades de Poesia en Llengües peninsulars formen part del programa d’actes especials de literatura que ofereix la ciutat per aquesta tardor, sota el nom de “Paraula de Santa Coloma”, organitzats per l’Ajuntament amb la col·laboració de diferents entitats ciutadanes, institucions culturals i biblioteques de la ciutat.

torre balldovina foto antiga sagarra_optItinerari Sagarra

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni, la participació colomenca és enguany molt especial. En concret, dissabte dia 28 de setembre (18.00), el Museu Torre Balldovina serà l’escenari de la presentació de l’Itinerari Sagarra a Santa Coloma de Gramenet. L’estrena d’aquesta ruta anirà acompanyat de la lectura de textos de l’escriptor, triats acuradament, per fer un viatge a la Santa Coloma dels segles XIX i XX.

El recorregut per la Santa Coloma que ens descriu Josep Maria de Sagarra en les seves memòries ens descobreix alguns dels testimonis que han quedat del pas de la família Sagarra per la ciutat, com la Torre Balldovina, la plaça i el Mercat Sagarra i els carrers adjacents, la plaça de la Vila, l’Ajuntament, el Teatre Sagarra o el riu Besòs, que són alguns dels escenaris que conformen aquesta ruta.

D’altra banda, diumenge al matí es podran visitar dos indrets del patrimoni arquitectònic habitualment tancats al públic: l’antic safareig (segles XIX i XX) i el Molí d’en Ribé, un molí fariner baixmedieval que està tancat per les obres d’ampliació del Museu (d’11 a 14h).

La jornada acabarà amb una visita a l’exposició “Sideral”, un treball de fotografia nocturna de la colomenca Marta Bretó.