Archivos

Un jutge anul·la les multes que l’Ajuntament va posar a Gent

12/01/2012

Cartell de la candidatura de Gent a les darreres eleccions.

«Després de més de 4 anys, ja podem cridar-ho ben fort: s’ha fet justícia!» Amb contundència i satisfacció s’expressa Gent de Gramenet en el seu web després de guanyar la guerra judicial contra l’Ajuntament, que els va multar per col·locar propaganda política fora dels espais públics reservats. La batalla va començar durant la campanya electoral del 2007, quan l’equip de l’ex alcalde Bartolomé Muñoz va imposar 23 multes contra Gent, que en el seu conjunt ascendien a 7.000 euros: 4.000 de les sancions i 3.000 d’interessos i despeses.

Ara, el jutge Francisco Javier García Fernández, titular del Jutjat Contenciós Administratiu 8, ha dictaminat anul·lar les sancions imposades l’11 de desembre del 2007. En la seva decició, el jutge subratlla que «estima parcialment el recurs» de Gent de Gramenet per les multes imposades per la regidora María del Carmen Moraira Regna. I sense entrar a discutir el fons de l’assumpte, el magistrat les anul·la per un error greu en el procediment, ja que l’instructor de l’expedient municipal no era funcionari de carrera, com estableix la llei.

Muñoz va confiar la tramitació de les multes a Rafael Vela Giménez, un càrrec públic de la seva confiança, implicat després en el cas Pretòria. Gent va considerar que les multes eren arbitràries i tractaven de silenciar a una formació incòmoda amb el govern municipal de llavors i va acudir als tribunals.