Archivos

El PP predica una cosa a Santa Coloma i una altra a Badalona

25/07/2013
xavier riusXavier Rius | Al Ple de Santa Coloma de dilluns, el cap del grup PxC, Juan Gómez Montero, va presentar una moció per tal  de vetar l’ús de qualsevol equipament públic als col·lectius musulmans per utilitzar-lo per pregar durant el Ramadà,que se celebra aquests dies. La moció també demanava que s’impedís pregar als parcs o carrers, i que es controlés l’aforament dels oratoris, cosa que llavors significaria que no poguessin celebrar les pregàries més multitudinàries enlloc.
A part dels dos regidors de PxC, només hi van donar suport els 5 regidors del PP.  CiU, PSC, ICV-EUiA i GdG van votar en contra.
Així la portaveu del PP, María del Carmen Sàez, va manifestar el suport del PP colomenc al contingut de la moció de PxC. Posicionament del PP que sorprèn, donat que l’alcalde de la veïna Badalona, Xavier García Albiol, tot i que l’any 2011, després de guanyar les eleccions, va posar impediments per tal que poguessin llogar equipaments municipals, aquest any ha permès que dos col·lectius musulmans preguin en equipaments públics.
Actualment l’associació badalonina Al Furqan prega -evidentment pagant per l’ús-, com fa en altres festes senyalades, al poliesportiu de Montigalà. Aquest  poliesportiu és un equipament públic municipal, amb gestió privada de la Federació Esportiva de Discapicats.
L’Associació Camí de la Pau, prega a l’antic Institut d’Ensenyament Secundari Badalona-9, de propietat municipal plena, un cop la Generalitat ha deixat d’utilitzar-lo. Per últim, l’associació Al Bilal és l’única que prega en una nau del barri badaloní de Gorg
Així podem veure com el PP, per por de perdre vots que vagin cap a PxC, assumeix el discurs islamòfob de PxC, tot i que quan governen -com veiem a Badalona-  les propostes d’impedir reunir-se per celebrar el Ramadà no les apliquen.
Recordem que García Albiol, a l’oposició va organitzar una recollida de signatures contra la construcció d’una mesquita en terreny públic (que evidentment havien de pagar, no era gratis!), i també es va oposar a l’obertura d’oratoris en terrenys o edificis privats, tot i complir totes les normatives. Però un cop governa no fa el demanava.
(*) Xavier Rius Sant és periodista expert en immigració, xenofòbia, drets humans i política internacional