Archivos

Zapatero a Santa Coloma: «El procés no acabarà en independència»

15/06/2016

zapatero parlon_opt«No hi haurà independència». Ho ha dit aquesta tarda al Teatre Sagarra l’expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que va assegurar que l’evitarà el PSOE amb un pacte constitucional que millorarà l’encaix de Catalunya a Espanya. Al míting central del PSC a Santa Coloma han intervingut també la candidata per Barcelona, Meritxell Batet, sota el paraigua de l’alcaldessa Núria Parlon, molt aplaudida en tot l’acte.

L’expresident ha posat de manifest l’avanç que va significar l’última etapa socialista en la igualtat entre homes i dones i també la tolerància en relació a les persones independentment de la seva orientació sexual. També ha reivindicat la sanitat universal, l’educació universal i la llei de dependència.

De Núria Parlon ha dit que era «infinitament» millor que Ada Colau.

L’alcaldessa colomenca ha demanat que a l’hora d’anar a votar s’hi vagi amb el convenciment que el 26J no és la «segona volta» de les eleccions de desembre sinó uns «nous comicis» amb antecedents que s’han de tenir en compte quan es posi la papereta a les urnes. «Ens hi juguem el futur del nostre país i sobretot el dels treballadors i treballadores», ha proclamat, «no ens barallarem amb Units Podem per la segona posició, guanyarem», ha dit.

La ‘número 2’ del PSC ha carregat contra una «nova política» que considera que només vol governar si són ells al capdavant i que, en realitat, no estan interessats en les polítiques sinó en el poder. «Si ells [Podem] no lideraven el govern del canvi, no hi havia pacte possible (…) no els ha donat la gana. S’ha de dir ben alt i ben fort, podríem haver evitat les eleccions si els de la nova política a dreta [C’s] i a esquerra [Podem] haguessin fet possible un govern liderat per Pedro Sánchez», ha exposat.

Parlon també ha repartit contra el PP: «N’hi ha que s’aferren a la Constitució per passejar la pàtria sense prestar atenció a les necessitats de la gent». A més, ha considerat que als populars ja els va bé el «desgovern» i la repetició d’eleccions. «Qui viu per sobre les seves possibilitats són els amics de Rajoy», ha recalcat.